Péntek, 12.06.2019, 7:49 PM
Üdvözöllek, Vendég

NYUSZI CSOPORT


HETI- és napirendKépgaléria


2012/2013-as tanév


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csodálatos hely a sűrű panelrengeteg rejtekén.
Ezt a helyet úgy hívják, hogy Békásmegyer. Ugyan a békák kuruttyolását már csak nyári estéken lehet hallani. Ennek a Békásmegyernek , annak is a hegy felőli oldalán van egy nagy, piros mesevár, a Vízi ovi. Ebben a nagy, semmi mással össze nem téveszthető épületben serénykedik fő-fő tündér és segítői a jó tündérek, dadusmanók, mágusfejlesztők,  irodatudorka. Mesevárnak 9 csoda- szobája is van. Az elsőben sünik sündörögnek, a másodikban macik cammognak, a harmadikban delfinek úszkálnak, a negyedikben NYUSZIK ugrálnak, az ötödikben halak ficánkolnak, a hatodikban katicák repkednek, a hetedikben mókusok másznak, a nyolcadikban pillangók repkednek.  Az ugrifüles nyuszikáknál is a vízi tündérek minden nap azon szorgoskodnak a szeretet és tudás fájának erejével, hogy jól érezzék magukat. Csodálatos történetek által utazásokat tesznek a mesék birodalmában; be-bekukkantanak szám országba; hallgatják a muzsika hangjait; verselnek, dalolnak, táncolnak kedvükre; elkísérik a négy vándort útjukon, ahol találkozhatnak Ősz anyóval, Télapóval, Tavasztündérrel és pihenhetnek a nyárral.  Közben folyamatosan mozognak, játszanak, pihennek, hiszen nem is tehetnék ezt másként, mert ez a legjobb móka a világon. Természetesen az útra vitt képességtarisznyájukban mindig ott van a térkép, melyet a jóságos és bölcs vízi tündérek adnak számukra. és mindig használhatják, ha szükségük van rá.
Közben folyamatosan mozognak, játszanak, pihennek, hiszen nem is tehetnék ezt másként, mert ez a legjobb móka a világon. Persze, azért nem ám csak úgy összevissza, bármikor.  Mindennek megvan a maga ideje, helye és rendje.
Így aztán a nyuszik évről évre egyre ügyesebbé, okosabbá válnak.
Amikor pedig mindnyájan összegyűlnek Vízi-mesevár kis „lakói”, csuda nagy mulatságokat tartanak.  Két nagy, saját hagyományuk van, a vízi tündérek karácsonyi meseelőadása és a májusi Vízi majális.
Itt a vége, fuss el véle….

Óvó nénik:


Dadus: