Péntek, 12.06.2019, 7:47 PM
Üdvözöllek, Vendég

DELFIN CSOPORT


HETI- és napirendKépgaléria

NAGYCSOPORT
2012/2013-as tanév


A delfin szeme

A delfin szeme kék? Vagy talán mégsem?
Elmerengek szeme tükrében…
Elmerengek, s látom az életem.
Látom a szelíd és vad hullámokat,
Látom a mély óceánt, s a tündöklő kék eget.

Vajon mit is keresek? A delfin szeme kék?
Vagy talán mégsem?
A világ tükröződik az ő szemében.
A világ, mely gyönyörű és előttünk áll,
ki hallja hívó szavát, vele úszik már.

A delfin szeme kék. Most már értem,
egy világ van az ő szemében.
Egy világ, mely várja, hogy megszülessék,
delfinek dalolják el énekét.
Így merengek lassan, hallgatva a hívó szóra…

Világ ébredj! Üzenetem van számodra!
A delfin szeme kék? Vagy talán mégsem?
Ha belenézek, megértem.
Megértem és tudom, a Titok itt van….
Hallom!

A delfin szimbólum jelentése: életöröm, barátság, kommunikáció, harmónia, egyensúly, játékosság, közösséghez tartozás. Ezekben a jó szándékú, emberbarát delfinekben az angyalok öltenek testet, hogy boldogságot hozzanak a Földre. A feng shuiban, ha a lakásban megfelelő helyre kerül, a pillanatok boldogságának átélését, a tapasztalatok révén való tanulást segíti.
A delfinek képességei más fajokkal összehasonlítva lenyűgözőek állítják a kutatók.

A Delfin csoport célja: gyermekeink boldogan, aktívan, cselekvően éljék meg mindennapjaikat, személyiségük kibontakozhasson. A világ; a környezetük kíváncsivá, kutatóvá tegye jellemüket. Szeressék és becsüljék az életet, családjukat, óvják egészségüket, őrizzék a hagyományainkat, szeretettel fogadják nevelőiket, társaikat.
A megfelelő életritmus, táplálkozás, öltözködés, testápolás, mozgás, edzés, játék, pihenés és ezekhez kapcsolódó gyermeki tevékenységek, valamint a szokások kialakításával folyamatosan biztosítjuk a gyermekek egészséges életmódjának megalapozását, egyéni sajátosságok szerint.
Változatos lehetőséget biztosítunk a külső világ tevékeny, sokoldalú megismerésére, tapasztalatszerzésre, kíváncsiságuk, érdeklődésük kielégítésére, egyéni felfedezésekre. Minden hónapban több alkalommal szervezünk sétákat, kirándulásokat az időjárástól és korosztálytól függően. (állatkert, cirkusz, Békás-tó, meseszínház, hajókázás, Közlekedési Múzeum, Vasarely Múzeum, Parlament, Duna part, Planetárium, Margit sziget, Tűzoltóság, Hajógyári sziget, stb)
Fontosnak tartjuk gyermekeink számára, a környezettudatos szemléletük alakítását.
Meghittséget biztosít a gyermekek számára a mindennapi, dalos, verses mozgásos játék, amely ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódik.
Tudatosan segítjük a gyermekek fejlődését az által, hogy sok közös tevékenységhez, különböző játékfajtákhoz kínálunk sok-sok lehetőséget.
A csoport mindennapjait színesítik az óvoda hagyományai, a hangulatos, tartalmas ünnepek (Állatok Világnapja, Szüreti bál, Egészségnap, Mikulásvárás, Adventi készülődés, Óvónők karácsonyi meseelőadása, csoport karácsony, Karácsonyi rajzpályázat, süti-vásár, jelmezes farsangi mulatság, Vízi Vándorkupa sportverseny, Húsvéti hagyományok, Anyák napja, Vízi majális-gyereknap, Nagycsoportosok búcsúzása).

Óvó nénik:Dadus: